Jaja kacze - poznaj ich sekrety!
Jaja kacze to nie tylko rzadki, ale i niezwykle wartościowy produkt spożywczy.
Czym różnią się od jaj kurzych?
Bogactwo witamin i minerałów: Witaminy A, D, E i B12, kwasy tłuszczowe omega-3, selen, żelazo, fosfor - to tylko niektóre z dobroczynnych składników odżywczych zawartych w kaczych jajkach.
Wyrazisty smak i kremowa konsystencja: Idealne do omletów, ciast, majonezów i innych dań, które zyskają dzięki nim głęboki, bogaty smak.
Dłuższy okres inkubacji: Jaja kacze potrzebują około 35 dni, aby się wykluć, co wpływa na ich gęstą konsystencję i bogaty smak.
Dostępność jajek w okresie od wczesniej wiosny do lata.
Jaja kacze to zdrowy i pyszny sposób na wzbogacenie diety.
O ich wyjątkowości najlepiej przekonać się odwiedzając naszą Zagrodę i osobiście poznając nasze kaczki!
Czarna i Brydzia zapraszają do osobistego odwiedzenia ich w @Zagroda Studzienno!